• Vriesea rosie - Plante de apartament - Plante de apartament (1)
  • Vriesea rosie - Plante de apartament - Plante de apartament (2)
Vriesea rosie - Plante de apartament - Plante de apartament (1)

Vriesea rosie - Plante de apartament

Descriere

Descriere Vriesea rosie - Plante de apartament:

Vriesa rosie este o floare extrem de decorativa atat prin frunze cat si prin flori ce pretinde o ingrijire atenta si detaliata. Frunzele foarte elegante, liniare, curbate la exterior, de un verde intens formeaza o rozeta densa avand in centru un fel de palnie. Florile sunt mici si grupate intr-o inflorescenta aplatizata, tip spic singular de culoare rosu intens.

Dimensiune: apeoximativ 35 cm
Conditii de cultivare/ingrijire:
Lumina directa si intensa este prefarata de planta, care trebuie totusi protejata de soarele arzator al amiezilor caniculare.
Suporta o gama larga de temperaturi, dezvoltandu-se bine intre 18-26 de grade Celsius, tolerand totusi si caldura din timpul verii.
Alaturi de umiditatea atmosferica ridicata, udarea reprezinta un factor cheie in ingrijirea acestei epifite. In perioada de crestere are nevoie de udare regulata, la interval de 2-3 zile in timpul verii, prin umplerea rozetei cu apa necalcaroasa. Pe timpul repausului din iarna, udarea se va rari considerabil, mentinandu-se in concordanta cu temperatura aerului. Pentru ca planta sa nu sufere din pricina aerului uscat din locuintele noastre, atunci cand temperatura depaseste 20-22 de grade Celsius, se va proceda la stropirea frunzisului, cu apa necalcaroasa, folosindu-se un pulverizator fin. Evitati stropirea inflorescentelor.
Substratul potrivit pentru aceasta planta trebuie sa contina mranita de frunze, turba fibroasa si nisip. Planta nu tolereaza excesul de apa la nivelul radacinilor, drept pentru care, pe fundul ghiveciului se va aseza un strat subtire de pietris, care sa asigure un drenaj ridicat.

*Vasul din imagine este pentru prezentare. Acesta nu este inclus in pret. Planta se livreaza in recipient din plastic.

Acest produs face parte din: Plante de apartament

Produse similare

Review-uri ( Review-uri)

Acest produs nu are review-uri

Fii primul care scrie un review

Detii sau ai utilizat produsul?

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Adauga un review

Produse de la acelasi producator